Başkan'ın Mesajı
Duyurular

Değerli Üyelerimiz.Sitemizde yayınlanabilmesi için Şahsi ve Firma Bilgilerinizi, logonuzu ve fotografınızı info@tryiad.org.tr e-posta adresimize ulaştırmanızı önemle rica ederiz.


GENEL KURUL DUYURUSU
TRYİAD TRAKYALI YÖNETİCİLER VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANLIĞI'NDAN

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı  23 Eylül 2023 Cumartesi  günü saat 10:00’da Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi Yücetarla Caddesi No 57 Giriş kat Daire 4 İstanbul adresinde yapılacaktır. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa II.Toplantı 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 10:00’da aynı adreste çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Tüm üyelerimizin Olağan Üstü Genel Kurul Toplantımıza katılmalarını rica ederiz.

Tüzüğümüz gereği Genel Kurulda aday olacak ve oy kullanacak üyelerimizin aidat borcu olmaması gerekmektedir. Aidat borçlarınız için lütfen Derneğimiz ile irtibat ikurunuz. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde aidat borçlarını ödemiş olanlar Genel Kurul Toplantısına katılabileceklerdir.

 

GÜNDEM: 

1- Açılış ve saygı duruşu,
2- Divan Kurulunun Seçimi ve yetkilendirilmesi,
3- Gündemin onaya sunulması ve kabulü,
4- Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması,
5- Derneğin gelir-gider ve bilançosunun okunması,
6- Denetim Kurulu Raporunun okunması,
7- Yönetim Kurulunun ibra edilmesi,
8- Denetim Kurulunun ibra edilmesi,
9- Yönetim Kurulunca düzenlenen bütçe tasarısının oylanması ve kabulü
10- Dernek Tüzüğümüzün 1, 7 ve 24. Maddelerinde Yönetim kurulunca yapılması istenilen değişiklik önerilerinin ayrı ayrı  oylanması ve kabulü 
11- Yeni Yönetim, Denetim ve Haysiyet Kurulunun seçimi,
12- Dilek ve temenniler, kapanış
 

Saygılarımızla,

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu


Değerli üyelerimiz, WEB sitemizde makalelerinizin yayınlanmasını istiyorsanız, WORD veya PDF formatında hazırladığınız ve 1 sayfayı geçmeyen yazılarınızı info@tryiad.org.tr adresine göndermeniz halinde, kurallarımıza uygun yazılar gösterime açılacaktır. 


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 34,1788   34,2404
EURO 37,0871   37,1539
Özlü Sözler
Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! ATATÜRK
ÇORLU TREN KAZASINDA ÖLENLER VE KALANLAR…

ÇORLU TREN KAZASINDA ÖLENLER VE KALANLAR…

                                                                                                                                                                                İbrahim BİRELMA

 

      -Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin öldüğü,338 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili asıl kusurlu bulunan TCDD personeli Turgut Kurt, Özkan Polat,  Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım’ın “taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak”tan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına 3.7.2019 günü başlanacak. ( 1.7.2019 Cumhuriyet)

      -CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, “ Hayatını kaybeden 25 yurttaşımızın ailelerine ve yaralanan 340 yurttaşımıza maddi ve manevi tazminat verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır” sorusunu yöneltti.  İlgezdi  “Bir yıllık süre içerisinde TCDD tarafından yakınlarını kaybedenlere maddi ve manevi bir tazminat teklifi dahi yapılmadığını” belirtti.

       - 8 Temmuz 2018 bu tarih Çorlu treninde bulunanlar ve onların aileleri için hayatın tam olarak ikiye bölündüğü bir tarih. Tren faciası öncesi ve sonrası. Onlar için hiçbir şey eskisi gibi eskisi olmadı. Olmayacak da.

      -1.5.2018 Halkalı: Uzun süredir yapılmayan Halkalı Uzunköprü tren seferi için ilk tren hareket etti. Seçimlere az bir zaman kala hat ulaşıma açıldı.

      - 10.5.2018 Çorlu / Sarılar: Yol bakım şefi Özkan Polat yanındaki ekip ile birlikte yeniden alelacele ulaşıma açılan Halkalı-Uzunköprü hattının yıllık muayenesi için yola çıktı. 161+968’deki menfeze (Sarılar) geldiler. En eski menfezler den biriydi. İncelediler. Notlarına ‘’Balast tutucu duvar imalatı gerekmektedir’’ yazdılar.

      -Çorlu tren faciası olduğunda, Türkiye'de Parlamenter Cumhuriyet yerine tek bir adamın hüküm sürdüğü Başkanlık sistemi dönemi başlamıştır. Faciadan bir gün sonra da Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin töreni olduğu sırada tren faciasında hayatlarını kaybedenler toprağa veriliyordu. Çorlu, Uzunköprü başta olmak üzere tüm Türkiye'de “Neden milli yas ilan edilmedi?” sorusu soruluyordu. Çünkü başkanlık töreni vardı.

      -CHP ve iyi Parti'nin Çorlu’daki tren kazası ile ilgili verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

      -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm aileleri tek tek ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.

       -Faciada yakınlarını kaybeden aileler seslerini duyurmak için Ankara'ya gittiler. Mecliste partilileri ziyaret ettiler.

      -Aileler 6 ay sonra Çorlu’da buluştular. Hayatlarını kaybedenlerin bulunduğu bir fotoğraf sergisi açtılar. Serginin amacı “kaybedilen ile kaybedilen 25 canın herkesçe bilinmesi”nin isteği olarak ifade edildi.

     - Ailelerin yeniden bir araya geldiği en kitlesel Eylem 2 Şubat 2019 Çorlu’daki yürüyüş oldu.

      -Olay günü tren makinisti olan Suat Şahin’in soruşturma dosyasındaki ifadesinde özetle şöyle demektedir : “8 Temmuz’da saat  8.40 da İstanbul Halkalı’dan makinist Halil Altınkaya ile birlikte treni hareket ettirdik.  Son İstasyon Uzunköprü’ye saat 12.02’ de vardık,  yolcuları indirdik.  Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra saat 15.40’da Halkalı’ya gitmek için yola çıktık. 17.00 sıralarında demiryolunun 162’inci kilometresinde tren yere gömüldü ve sıçrama yaptı. Hemen treni durdurduk ama kaza meydana geldi.  Menfezle ray arasındaki  toprak boşalmasını sistem  bilgisi olmadan bilmemiz mümkün değil,  bu kontrolü yol bekçisi yapar.  Sıkıntıyı üzerinden geçerken fark ettik.  Ancak treni durdurma mesafesi 700-1000 metre arasındadır.  Kazaya sebebiyet verecek başka bir etken olamaz. Çünkü rayın altı yağış nedeniyle oyulmuş ve üzerinden geçen trenin ağırlığı nedeniyle kaza oluşmuştur.”

      -Facia günü dediler ki  “135 yılda ilk kez olan bir yağmur.” Oysa oraya en yakın Murat’lı meteoroloji merkezi’nin verilerine baktığımızda o gün 12.00 ile 12.30 arasında yoğun yağış olduğunu görüyoruz. Facia 17.15’te oldu. Yani arada 5 saatlik bir dilim var, o 5 saate kontrol edilmiş olsaydı yine bu facia olmazdı.

      -TCDD ailelere taziye için bir ekip oluşturdu. Bu ekipte bir avukat, bir psikolog ve bölgeyi bilen kurum çalışanı yer aldı. Faciadan kızı Sena Köse’yi kaybeden baba Gürkan ve anne Sena Köse ile kızı Mavi’yi kaybeden Merfe Tiflizden’e   psikolog aynı şeyi söyledi. “ Daha gençsiniz yeniden evlat sahibi olabilirsiniz.” Belki teselli etmek için kullanılan bu cümle, asıl TCDD psikoloğunun bir ruhsal desteğe ihtiyacı olduğunu gösteriyordu.  TCDD heyeti faciada torunu  Arda sel ve oğlu Hakan Sel’i kaybeden Necmettin  Sel’i ziyaretlerinde, “ Dava açmayın. Biz maddi manevi ne gerekiyorsa yapacağız.” dediler. Aileler kaybettiklerinin acısını yaşarken onların tek derdi dava açılmasını engellemekti. ( Mustafa Hoş, Ölüm Treni Çorlu Tren Faciasının Gizlenen Gerçekleri, A7 kitap 1. Baskı, Mayıs 2019)

      Not: Çorlu Tren kazasında vefat edenlerin öğrenci çocuklarına  burs veren Atatürkçü Düşünce Derneği Muratlı Şubesi Başkanlığına, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  İstanbul Bakırköy Şubesi, Çorlu ve Edirne Şubesi Başkanlıklarına, Bahattin Atıcılar, Hüseyin Türkoğlu, Nazlı Bayam, Diş Dr. Tansu Kocaelli’ye şükranlarımızı sunuyoruz.

                                                                                                                                                               02.7.2019



İbrahim BİRELMA

Trakyalı Yöneticiler İş Adamları Derneği

© Copyright 2024  V4.5 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top